Na wigilijnym stole w naszym kraju jedną z obowiązkowych potraw jest kompot z suszonych owoców. Suszone owoce do przygotowania tego kompotu najczęściej kupujemy w sklepach. Owoce do przygotowania wigilijnego kompotu możemy jednak ususzyć samodzielnie. Przyda nam się do tego suszarka do żywności. W sklepach z artykułami Agd dostępne są suszarki z 5 sitami. Pomiędzy każdym z tych sit krąży gorące powietrze.
Umieszczone na sitach owoce schną szybko dzięki możliwości odpowiedniego wyregulowania stopnia nadmuchiwania gorącego powietrza. Dzięki temu, że powietrze jest nadmuchiwane dość szybko owoce nie tylko szybko wysychają, ale zachowują także swoje składniki odżywcze. Suszarka do żywności umożliwia nie tylko ususzenie jabłek, czy gruszek. Możemy ją wykorzystać także do suszenia grzybów, ziół, ale także do suszenia ryb i warzyw. Dzięki suszarce do żywności ususzymy także plasterki pomarańczy, cytryn i mandarynek, które przydadzą nam się do świątecznych dekoracji. Suszarka do żywności kosztuje około 150 zł.
Najnowsze komentarze